Tietosuojaseloste

Tämä on Finnish Net Solutions Oy:n EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteri- ja tie-tosuojaseloste. Viimeisin muutos 15.4.2019.

Rekisterinpitäjä
Finnish Net Solutions Oy, 1733917-4
Tekniikantie 12
02150 Espoo
puh. 019 425 1610
info@fns.fi

Yhteyshenkilö
Minna Nousiainen
Tekniikantie 12
02150 Espoo
puh. 044 775 3338
minna.nousiainen@fns.fi

Rekisterin nimi
Petmeddata-palvelun asiakasrekisteri.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste ja tarkoitus
Kun rekisteröidyt verkkopalveluun, tallennamme suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn. Voit peruuttaa suostumuksesi poistamalla käyttäjätilisi palvelusta. Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.
Käytämme henkilötietojasi tilin luomiseen ja hallintaan, sisällön tai käyttäjäkokemuksen personointiin, markkinointi- ja tapahtumaviestintään, kyselytutkimuksiin, tutkimus- ja kehitystoimintaan, oikeudellisiin velvoitteisiin (esim. petosten torjuntaan) sekä sisäisten tarkastusvaatimusten täyttämiseen.

Rekisterin tietosisältö ja säilytysaika
Emme kerää monia henkilökohtaisia tietoja; rekisteröitymisen yhteydessä tallennamme sähköpostiosoitteesi. Mikäli haluat liittyä samalla Siruhaku-palveluun, tallennamme myös puhelinnumerosi – jos lemmikkisi katoaa ja löytäjä haluaa ottaa sinuun yhteyttä, se onnistuu puhelinnumerosi avulla. Lisäksi käytämme evästeitä ja muita web-tekniikoita. Evästeiden avulla kerättyä tietoa voidaan käyttää kohdennetun markkinoinnin toteuttamiseen (remarketing). Anonyymin, verkko-vierailua koskevan tiedon keräämiseen käytämme Google Analyticsia – lisätietoja: https://analytics.google.com/analytics/web/
Jos et halua vastaanottaa näitä evästeitä, suosittelemme, että muutat selaimesi asetuksia.

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin sinulla on tili järjestelmässämme. Katsomme, että tilisi pitäminen järjestelmässä pitää sopimuksen voimassa. Jos poistat tilisi, poistamme henkilötietosi tai teemme niistä lukukelvottomia. Järjestelmään tallennetut lemmikkieläimesi tiedot (ilman henkilökohtaisia tietojasi) jäävät kuitenkin tietokantaan tutkimustarkoituksiin.

Säännönmukaiset tietolähteet
Rekisteriin tallennettavat tiedot saamme sinulta, kun rekisteröidyt Petmeddataan.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle
Rekisterin tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Lakisääteisissä tapauksissa henkilötietoja voidaan luovuttaa viranomaisille. Rekisterimme ja järjestelmämme sijaitsevat EU:n alueella, mutta meillä on palvelun toteuttamista varten myös oikeus siirtää henkilötietoja Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Voimme käyttää henkilötietojesi käsittelyssä palveluntarjoajia, joilla voi olla pääsy henkilötietoihisi EU-/ETA-alueen ulkopuolelta, kuten Yhdysvalloista. Huolehdimme siirtojen asianmukaisesta ja lainmukaisesta toteuttamisesta henkilötietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Siirrämme kaikissa tilanteissa henkilötietojasi EU-/ETA-alueen ulkopuolelle ainoastaan jollakin alla mainitulla, lainmukaisella perusteella:
• Euroopan komissio on päättänyt, että kyseisessä vastaanottajamaassa on varmistettu riittävä tietosuojan taso.
• Olemme toteuttaneet asianmukaiset suojatoimet henkilötietojesi siirtämiseksi käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä tietosuojaa koskevia vakiolausekkeita. Sinulla on tällöin oikeus saada jäljennös kyseisistä vakiolausekkeista ottamalla meihin yhteyttä.
• Olet antanut nimenomaisen suostumuksesi henkilötietojesi siirtämiselle, tai henkilötietojesi siirtämiselle EU-/ETA-alueen ulkopuolelle on olemassa muu lainmukainen peruste, kuten Yhdysvaltojen osalta Euroopan komission hyväksymä Privacy Shield -järjestely.

Rekisterin suojauksen periaatteet
Tietoja säilytetään teknisesti suojattuina. Pääsy tietoihin vaatii riittävät oikeudet. Luvaton pääsy estetään myös mm. palomuurien ja teknisen suojautumisen avulla. Tietojärjestelmillä tallennettavat ja käsiteltävät tiedot ovat rajattujen ja nimettyjen henkilöiden käytettävissä. Käyttö edellyttää kirjautumista tietojärjestelmään. Käyttäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus. Rekisteritiedot varmuuskopioidaan turvallisesti ja ne ovat palautettavissa tarpeen tullen. Tietoturvatarkistuksia tehdään säännöllisesti.

Tarkastusoikeus ja muut rekisteröidyn oikeudet
Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus
• tarkastaa omat tietonsa. Rekisteröidyllä on oikeus saada tieto, käsitelläänkö hänen tietojaan. Jos tietoja käsitellään, hänellä on oikeus tarkastaa itseään koskevat tiedot.
• pyytää virheellisten tietojen oikaisemista
• pyytää vanhentuneiden tai muutoin perusteettomasti käsiteltävien tietojen poistamista
• pyytää tietyissä tapauksissa käsittelyn rajoitusta
• vastustaa oikeutettuun tai yleiseen etuun perustuvaa tietojen käsittelyä
• pyytää tietojensa siirtämistä silloin, kun tietoja käsitellään sopimuksen tai suostumuksen perusteella
• peruuttaa antamansa suostumus henkilötietojen käsittelyyn
• tehdä valitus henkilötiedon käsittelystä valvontaviranomaiselle; tietosuojavaltuutetun yhteystiedot löytyvät osoitteesta tietosuoja.fi

Voit käyttää oikeuksiasi lähettämällä meille pyynnön sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@fns.fi