Eläinlääkärit

Ei vain eläinlääkärit, vaan myös esimerkiksi eläinten fysioterapeutit, osteopaatit, hierojat sekä muut kuntoutusasiantuntijat voivat luoda kirjauksia tietokantaan.

Petmeddata tulee olemaan maailman kattavin lemmikkieläinten terveystietoja sisältävä tietokanta. Yhdessä voimme varmistua siitä, että eläinten laadukas terveydenhoito on kaikkien ensisijainen tavoite.

Liity meihin! Tehdään yhdessä Petmeddatasta lemmikkieläinten terveydenhuollon vallankumous.

Puhutaanpa pieneläinpraktiikan arjesta

EU:n yleinen tietosuojadirektiivi (GDPR) otettiin käyttöön 25.5.2018. Lemmikin omistajalla on laillinen oikeus kaikkiin hänen omistamansa eläimen terveydenhuoltoon liittyviin tietoihin. Nämä tiedot voivat olla hajallaan eri eläinlääkäreillä ja muilla terveydenhuollon tarjoajilla. Dokumentit voivat olla eri muodoissa; jotkut sähköisinä, toiset paperilla. Kun lemmikin omistajalla ei ole lemmikin hoitohistoriaa mukanaan, merkitsee tämä lisätyötä eläinlääkärille.

Kuulostavatko seuraavat tilanteet tutulta?

  • Avustajan täytyy soitella eri klinikoille kyselläkseen potilaan hoitohistorian, kuten laboratorioarvojen ja lääkitysten, perään. Sillä välin eläinlääkäri tekee kaiken tämän yksin: pitelee hoidettavaa eläintä, lääkitsee eläimen, kirjoittaa paperit, siivoaa sotkut, tarkistaa muiden potilaiden voinnin, vastaa puhelimeen… ja koettaa hoitaa ajanvarauspotilaat ajallaan, vaikka on koko ajan myöhässä.
  • Eläinlääkäri alkaa itse soittelemaan ja eläintenhoitaja yrittää hoitaa yllä mainituista asioista ne, mitkä voi. Muut ajanvarauspotilaat odottavat ja jono kasvaa.
  • Molemmissa tapauksessa sekä eläintenhoitaja että eläinlääkäri stressaantuvat
    -> odotushuoneessa olevat omistajat hermostuvat alati pitenevästä odotusajasta-> eläimet stressaantuvat.

Eikö olisi hienoa, jos eläimen omistajalla olisi terveystiedot aina mukanaan?

  • Ammattilaisena tietäisit aina, millainen verenkuva on otettu, mitä lääkkeitä lemmikille on määrätty, mitä allergioita eläimellä mahdollisesti on ja niin edelleen. Sinulla olisi myös tietoa siitä, miten muut ammattilaiset suhtautuivat hoitoihin.
  • Ei tarvitsisi soitella muille klinikoille tietoja kerätäkseen.
  • Ei tarvitsisi arvailla lääkitystä, kun omistajan mukaan annettu tabletti oli vaaleanpunainen (jes, se oli Synulox!), valkoinen (joo, kiitos…) tai sininen (hetkinen…?).
  • Ei tarvitsisi suostutella omistajaa ottamaan verenkuvaa uudestaan siksi, ettei aikaisempaan tietoon pääse käsiksi.
  • Jos eläin on saanut jostain suonensisäisestä antibiootista allergisen reaktion, ei tarvitsisi ottaa jopa hengenvaarallista riskiä käyttämällä jotain antibioottia, vaan kyseistä lääkettä voitaisiin välttää.
  • …lista on lähes loputon.

Keskitetty terveystietokanta tulee mullistamaan eläinten terveydenhuollon!

  • Tautien alkulähteet voidaan löytää ja taudit eliminoida, tai niiden leviämistä ja kehittymistä voidaan ainakin kontrolloida alusta asti.
  • Anonyymin terveystietokannan tutkiminen mahdollistaa uusien hoitojen löytymisen.
  • Tutkimusten ei tarvitse olla enää retrospektiivisiä. Tutkijat voivat seuloa tietokantaa, segmentoida tietoa ja kontaktoida tiettyjä omistajia lähettämällä push-viestejä lemmikin PMD-profiiliin. Tarkkojen kaksoissokkotutkimusten teko helpottuu.
  • Multiresistenttien bakteerien ja niiden leviämisen tutkiminen helpottuvat.
  • Geenitutkimukset helpottuvat tietokannan myötä.

Liity mukaan Petmeddataan!

Eläinlääkärinä mukaan pääset näin:

Potilashistorian luku- ja työstöoikeus tapahtuu aina omistajan valtuuttamana.

  • Klinikan potilastietojärjestelmä yhdistetään Petmeddatan kanssa. Eläinlääkäri voi lisätä uutta tietoa helposti, tarkastella vanhaa tietoa ja verrata niitä keskenään. Pyydämme kaikkia eri potilastietojärjestelmien tarjoajia mukaan tietokannan kokoamiseen.
  • Petmeddata kuuluu Provet Net- ja Provet Cloud -potilastietojärjestelmien perusominaisuuksiin, ja se on mahdollista ottaa käyttöön seuraavasti:

    Provet Net:
    Ylläpitotyökalut -> Petmedchain

    Provet Cloud:

    Asetukset -> Liitynnät -> Petmedchain

    Otattehan yhteyttä, jos haluatte lisätä oman eläinlääkäriasemanne mukaan. Se on ilmaista ja helpottaa elämää!