Teknologia kaiken takana

Petmeddata-mobiilisovellus on tehty käyttäen lohkoketjutekniikkaa.

Tätä teknologiaa tullaan tulevaisuudessa käyttämään ihmisten terveydenhuollon järjestelmissä.

Olemme terveydenhuoltobisneksen edelläkävijöitä, erityisesti lemmikkieläinalalla.

IT-asiantuntijat arvelevat lohkoketjutekniikan muuttavan toimintatapoja merkittävästi.

Lohkoketjutekniikka mainitaan usein, kun puhutaan neljännestä teollisesta vallankumouksesta.

Muita neljänteen teolliseen vallankumoukseen liitettyjä tekniikoita, joita mekin tulemme käyttämään, ovat tekoäly and sekä Internet of Things (IoT) eli esineiden internet.

Lohkoketju on erittäin suojattu ja turvallinen teknologia, joka käyttää kryptografisia työkaluja, korkeatasoisia matemaattisia algoritmeja sekä innovatiivisia ohjelmistosääntöjä.

Tässä hyvin yksinkertaistettu versio lohkoketjun käytöstä Petmeddatassa:

Potilasdata tulee monelta taholta: eläinlääkäriltä, lemmikkiosteopaateilta, lemmikkieläinhierojilta jne., ja se talletetaan joka kerta uuteen lohkoon. Lohkot muodostavat ketjun, joka koostuu matemaattisesti koodatusta sisällöstä. Jos lohkoa muutetaan myöhemmin, koodi ja siten koko ketju muuttuu.

Lohkoketjuteknologia perustuu informaation hajautukseen sallimalla usean eri tahon tuottaman informaation. Kukaan yksittäinen taho ei voi omistaa tai muuttaa tietoja ilman, että kaikki tahot saavat ilmoituksen.

Tätä teknologiaa käytetään myös sovelluksessamme. Potilastiedot omistaa asiakas. Tietoa tietokantaan lisäävät lääketieteen asiantuntijat eivät näe Petmeddataan talletettua yksittäistä dataa ilman omistajan lupaa. Näin lemmikin omistajalla on avain lemmikin terveystietoihin Petmeddatassa.